Mijn herinneringen aan de vijver

Private Lease

Private LeaseToen ik nog een kind was, had mijn vader een vijver in de achtertuin. Het was geen bijzonder grote vijver, maar wel een mooie vijver. Ik herinner me de vijver goed. Ik speelde graag met mijn autootjes. Dit waren kleine autootjes, waarvan ik een speciale krat had voor het buitenspelen met de auto’s. In de zandbak maakte ik bijvoorbeeld een gehele stad voor de auto’s, inclusief bergen, wegen, huizen, garages en parkeerplekken. Ik speelde ook regelmatig met de auto’s rondom de vijver. Dat was extra leuk.

Ik herinner me erg goed dat ik net deed alsof er een brug was over de vijver. Er lag natuurlijk geen brug overheen. Toch reden de auto’s in mijn fantasie over de brug. Om de auto’s aan de andere kant van de vijver te krijgen, gooide ik ze eroverheen. Veel van de auto’s zijn per ongeluk in de vijver gevallen.

Tijdens een onderhoud van de vijver is de vijver een keer leeggepompt. Toen kwamen de auto’s tevoorschijn die ik in de vijver had gegooid. Ik had ze niet bewust in de vijver gegooid. De auto’s haalde helaas niet de overkant van de denkbeeldige brug. Toch was ik blij dat ik de auto’s weer terugkreeg.

Lijn tegen de reigers

Private LeaseMijn vader had ook een lijntje rondom de vijver gespannen. Deze diende er natuurlijk voor om te voorkomen dat reigers langs de vijver gaan zitten om de vissen uit de vijver te vangen. Toen ik een keer met mijn broer en zusje aan het spelen was in de tuin, viel mijn zusje achterover de vijver in. Ze struikelde over het lijntje. De vijver was niet diep. Gelukkig is ze er ongedeerd uitgekomen. Het was wel een ervaring, want ik herinner me nog steeds hoe ze nat en beduusd in de vijver stond.

Grote vijver oom en tante

Mijn oom en tante hadden een hele grote tuin achter hun woonboerderij. Voorheen hadden ze hier een weiland waar dieren in stonden. Ze hadden kippen, geiten en pony’s rondlopen. Op een bepaald moment hebben ze de tuin geheel laten verbouwen. Ze hebben een enorm vijver in het midden van de tuin gebouwd. Deze was prachtig. De tuin was sowieso erg mooi, met achterin de tuin een bos en een kippenren. Ik heb veel tijd doorgebracht in deze tuin.

Vijver van mijn broer

Private LeaseIk vind het mooi om te zien dat mijn broer ook sinds kort een vijver in zijn tuin heeft. Dit is een natuurlijke vijver. Dit wilt zeggen dat het water in de grond kan zakken waardoor het waterpeil lager wordt. De vijver is gelegen in het midden van de weide voor het paard. Het paard vindt het erg lekker om het gras en het riet te eten wat in de vijver staat.

Mijn broer moet nog leren hoe hij deze vijver moet onderhouden. Afgelopen zomer was het erg droog. Het waterpeil kwam steeds lager te staan. Op een bepaald moment ontdekte ze dat het waterpeil te laag stond. Een reiger kon gemakkelijk een vis uit het water pikken. Er zat nog minder dan een halve meter water in. Dat is veel te weinig voor de dikke karpers die erin zwommen. Mijn broer heeft er toen snel water aan toegevoegd om het waterpeil hoger te krijgen. Sindsdien houdt hij de vijver beter in de gaten.

Wat zijn uw herinneringen aan de vijvers uit uw jeugd?

 

Author: